IPS Irineu: ” În tinerețe voiam să am banii lui Țiriac, faima lui Napoleon și să fiu frumos ca Alain Delon! A fost mai greu cu frumusețea, restul le am!”

IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, își aniversează astăzi ziua de naștere. Cu această ocazie, am reușit să îi adresăm câteva întrebări, la care a avut amabilitatea să ne răspundă.

Reporter: ”Cum este viața lui IPS Irineu, acum că este unul dintre capii bisericii ortodoxe?”

IPS Irineu: ”Te obișnuiești cu toate. Eu nu mi-am propus niciodată să ajung aici, dar asta a fost voia celui de Sus. Într-adevăr, la început a fost dificil, banii se făceau greu. Apoi însă, când intri în business, vin ei la tine fără să mai faci eforturi”

Rep: ” A fost ceva special ce v-ați dorit în viață?”

IPS: ”Da, în tinerețe visam să fiu mai bogat decât Țiriac, să am faima lui Napoleon și să fiu mai frumos decât actorul ăla, Clark Gable. Primele două dorințe le-am realizat, mai aștept pentru a treia”

Rep: ”Dacă ar fi să scrieți o carte, care ar fi tema acesteia?”

IPS: ”Indiscutabil, ” Cum am făcut primul milion?”. Asta pentru că nu e ușor. Din cutia milei nu se mai strânge mare lucru, oamenii nu mai dau bani la biserică. Și totuși, în primul an, am reușit. Bine, am profitat și de faptul că era cursul euro-leu avantajos”

Rep: ”Credeți că este nevoie de o reformă în Biserica? ”

IPS: ” Cu siguranță. Să fim doar SRL nu ne dă o putere mai mare, trebuie să devenim un SA. Cu consiliu de administrație și toate cele. Nici listarea la bursă nu ar fi o idee rea!”

Rep: ”Vă mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde și vă urăm ”Mulți ani fericiți!Un ultim mesaj?”

IPS:”Vă mulțumesc și eu. Mă folosesc de această ocazie pentru a transmite celor care vor să îmi aducă astăzi cadouri că mi s-a stricat Rolexul. A, da, și am văzut un model nou și frumos de Mercedes , E 450.”

 

 

Autor