IȘJ Timiș: Toți elevii care au fost în vacanță la bunici, lângă Craiova, trebuie să facă luni dimineața vaccinul ”antiolteanos”

Vacanța de iarnă va lua sfârșit în câteva zile iar luni sute de mii de elevi se vor întoarce înapoi în bănci. La Inspectoratul Școlar Timiș cursurile vor începe cu o noutate, și anume că toți elevii care au făcut vacanța de iarnă la bunici, în județul Dolj, mai cu seamă în apropiere de Craiova, vor fi vaccinați, obligatoriu.

” Avem și câtev cifre pe care ne bazăm, potrivit calculelor noastrem cel puțin 30 la sută dintre elevii noștri au o rudă pe lângă Craiova sau în Dolj și au petrecut acolo vacanța de iarnă. De asemenea, îi rugăm și pe adulți ca dacă au însoțit copiii în vacanța, să meargă împreună cu aceștia la medicii de familie, pentru a cere și dumnealor vaccinul”, a explicat un reprezentant al IȘJ Timiș.

Am încercat să aflăm câte ceva despre vaccinul respectiv, dar personalul medical a invocat ”confidențialitatea”. Pe surse, se pare că vorbim de un vaccin care s-ar numi ”antiolteanos” și a fost conceput anul trecut la Timișoara.

Autor