ISTORIE! Joe Biden va aprinde luminile de Sărbători în Craiova, de pe ”butonul roșu” de la Casa Albă

Parteneriat istoric și eveniment unic pentru Craiova! În urma unor tratative care s-au desfășurat în secret, am reușit să intrăm în posesia unor stenograme uluitoare: președintele Statelor Unite ale Americii va aprinde luminile de sărbători la Craiova. Primul om al planetei nu va fi în persoană în Bănie, ci va fi în direct cu ajutorul unui post local de televiziune. Ce am aflat însă este senzațional: Biden se va folosi de celebrul ”buton roșu” de la Casa Albă, pentru a aprinde iluminatul festiv în Bănie.

Vă redăm mai jos o parte din stenograme, cu traducerea în limba română.

” 15 septembrie 2023, ora 03.45

– Alo, bună dimineața, domnule președinte. De la Craiova vă deranjăm, de la Serviciul de Imagine al Primăriei, pentru târgul de Crăciun.

-Ho, ho, ho, Merry Christmas!

-Vrem cu domnul președinte, nu cu Moșu’!

-Ia vedeți cum vorbiți, că numai Putin îmi spune așa, Moșu’. Eu sunt, președintele, ce vreți?

-Ne-am gândit să ne ajutați cu aprinderea luminilor de Sărbători,  ați putea cumva să o faceți de la ”butonul roșu”?

-Butonul roșu, zici? Mă voi știți ce înseamnă asta, nu?

-Păi ne gândeam să îl legați cu telecomanda doar la luminile noastre, știm că se poate”

Discuția a durat circa jumătate de oră, dar se pare că până la urmă primul om al planetei a fost de acord și, peste câteva zile, luminile de Craciun vor fi aprinse din Biroul Oval, de la Casa Albă, chiar de la butonul roșu. Joe Biden va intra în direct cu piața Mihai Viteazul din Craiova și chiar va putea să le adreseze câteva cuvinte participanților la festivități.

Autor