L-ați văzut mereu omorând un balaur, dar știți unde s-a dat bătălia? În Craiova, pe Balta Craioviței

Este imposibil să nu îl recunoașteți pe Sfântul Gheorghe, cel biruitor în lupta cu un balaur. Ați văzut de atâtea ori imaginea dar v-ați pus întrebarea unde s-a petrecut, în realitate, această luptă? Potrivit unor cercetări efectuate de reprezentanți ai Mitropoliei Olteniei, bătălia cu fioroasa creatură s-a dat pe locul unde se află astăzi Balta Craioviței, în Craiova.

” Țăranul Gheorghe, venit cu oile la târg, în zona Pelendava, s-a trezit că o făptură necurată i-a furat câțiva miei. A pus mâna pe o spadă de la un localnic și a plecat la luptă cu fiara. Balaurul era șiret, se ascundea pe baltă, dar Gheorghe a fost și mai șiret. S-a camuflat cu stuf și când lighioana a ieșit iar după miei, Baaam! i-a tăiat capul”, a explicat un preot-cercetător în viețile sfinților de la departamentul ”Istorie creștină” al Mitropoliei Olteniei.

După această izbândă, Gheorghe a fost declarat sfânt. El se sărbătorește în fiecare an în data de 23 aprilie, când e musai să omori un șarpe, în amintirea acelei zile memorabile. Profităm de ocazie să urăm ”La mulți ani” tuturor celor care poartă numele marelui sfânt  biruitor.

——————————————

Susține Craiovaniuz

Suntem o publicație independentă! Dacă îți plac știrile create de echipa noastră și vrei să contribui la susținerea acestui proiect, poți să donezi folosind Paypal. Îți mulțumim!

Autor