L-ați văzut mereu omorând un balaur, dar știți unde s-a dat bătălia? În Craiova, pe Balta Craioviței

Este imposibil să nu îl recunașteți pe Sfântul Gheorghe, cel biruitor în lupta cu un balaur. Ați văzut de atâtea ori imaginea dar v-ați pus întrebarea unde s-a petrecut, în realitate, această luptă? Potrivit unor cercetări efectuate de reprezentanți ai Mitropoliei Olteniei, bătălia cu fioroasa creatură s-a dat pe locul unde se află astăzi Balta Craioviței, în Craiova.

” Țăranul Gheorghe, venit cu oile la târg, în zona Pelendava, s-a trezit că o făptură necurată i-a furat câțiva miei. A pus mâna pe o spadă de la un localnic și a plecat la luptă cu fiara. Balaurul era șiret, se ascundea pe baltă, dar Gheorghe a fost și mai șiret. S-a camuflat cu stuf și când lighioana a ieșit iar după miei, Baaam! i-a tăiat capul”, a explicat un preot-cercetător în viețile sfinților de la departamentul ”Istorie creștină” al Mitropoliei Olteniei.

După această izbândă, Gheorghe a fost declarat sfânt. El se sărbătorește în fiecare an în data de 23 aprilie, când e musai să omori un șarpe, în amintirea acelei zile memorabile. Profităm de ocazie să urăm ”La mulți ani” tuturor celor care poartă numele marelui sfânt  biruitor.

Please follow and like us:
0