La 160 de ani de la Mica Unire, Biserica încă nu îl iartă pe Cuza: ” N-am uitat cum a secularizat averile și ne-a lăsat săraci!”

Ar trebui să fie o zi de sărbătoare astăzi, pentru toți românii, dar există o anumită categorie socială care nu se bucură deloc, mai ales că personajul central al evenimentelor de astăzi este, în continuare,  Alexandru Ioan Cuza.

”Mare rău ne-a făcut acest om. Adică cine a pomenit să iei de la Biserică și să dai la Stat? Oare unde a fost scrisă această rânduire, pentru ca, practic, la acele vremuri, înaintașii noștri să devină săraci. Ce să mai vorbim de banii pe care Statul ar fi trebuit să îi dea pentru ridicarea de Catedrale, așa cum în mod corect și justificat se face astăzi? La drept vorbind, noi îi spunem ”Nenumitul”, sau ”Cel fără nume!”. Nu ne-a ajutat apoi măsura sa de a acorda salarii preoților, pentru că nimeni nu ar fi avut nevoie de salarii, dacă averile Bisericii rămăneau neatinse”, se arată într-un comunicat de presă emis de Mitropolia Olteniei, astăzi, 24 ianuarie 2019.

Este și motivul pentru care, niciodată, la aniversarea care se petrece în fața Primăriei Craiova, din partea Mitropoliei nu se depune nicio coroană de flori. ”Și-a bătut joc de noi, nu îl iertăm!”

Autor