La Craiova se va desfășura prima ediție a Campionatului Mondial de tras tramvaiul cu basculanta, proba ”viteză”

Craiova va deveni, pentru câteva zile, capitala internațională a unei noi discipline sportive. Mai exact, în Bănie s-ar putea organiza prima ediție a Campionatului Mondial de tras tramvaiul cu basculanta, proba de viteză.

”Ideea ne-a venit vizionând o emisiune pe un canal sportiv. Acolo erau basculante mari care trăgeau alte camioane, înfrânate. Pe margine erau mii de suporteri și am văzut, de asemenea, și multe reclame, ceea ce înseamnă că acea competiție atrăgea și sponsori. Ne gândim că o astfel de întrecere ar fi pe deplin gustată și de craioveni. Evident, competiția se va desfășura la nivel internațional, începem în forță”, spun surse din cadrul RAT Craiova.

Echipa locală va începe de îndată antrenamentele. Pe fiecare zi, o basculantă va tracta un tramvai, astfel încât la ora competiției, să nu existe decât o singură variantă: titlul mondial.  Momentan, au fost trimise invitații în mai multe țări vecine din zona balcanică, dar reprezentanții RAT spun că vor contacta și echipe din țări precum Italia, Germania sau Franța.

Autor