La robinetele oamenilor din Ișalnița a curs aseară petrol

Semne de bogăție sau vreun fisură de la conductele care trec prin zonă? Asta se întreabă mai mulți localnici din Ișalnița, după ce aseară, la robinete, le-a curs petrol, spun ei. Unii chiar au depozitat în maimulte butoaie, sperând că a dat norocul peste ei.

” Era așa, cam pe la șapte seara. Nu fusese apă toată ziua la robinete, când deodată a început să se audă bolborosind pe țeava de la robinet. Când, minune, ce să vezi, negru ca tăciunele. Am auzit și un vecin strigând tare la nevastă: ”Fă, adu dracu niste butoaie mari, că ăsta e petrol, ete și miroase”, a povestit un localnic din sat, bucuros nevoie mare.

Cum în zonă trec câteva conducte legate la sondele de exploatare, oamenii și-au dat cu presupusul.” Înseamnă că s-a spart vreo conductă d-aia mare, ia racum ne curge petrol la robinete. Da’ cât o mai fi barilul, oare?”

Totuși, în această dimineață, lichidul  de la robinete a început să se curețe. ” Eh, îți dai seama, toată noaptea căa strâns tot satul, e normal să își mai piardă din densitate”.

Autor