Locuitorii din comuna Balș, județul Iași, mesaj către autoritățile din Balș, județul Olt: ”Faceți ceva cu traficul, râde lumea de noi aici!”

Traficul de poveste care se înregistrează aproape zi de zi pe ruta Craiova-Balș dă mari bătăi de cap nu numai șoferilor care tranzitează zona, ci și locuitorilor din comuna ieșeană Balș. Aceștia transmit un mesaj echivoc autorităților din Olt: ”Faceți ceva cu traficul ăla, că râde lumea de noi!”

”De fiecare dată când mergem la Iași, pe la Consiliu Județean sau pe la Prefectură, când spunem că suntem din Balș, oamenii se uită cu compasiune la noi. Alții, mai șmecheri, fac glume: ”Ați reușit să ajungeți? Era aglomerat?” La început, nu am înțeles apropourile astea. Chiar ne-am întors acasă fără să pricepem ceva. La un moment dat, un angajat din primărie ne-a arătat o știre, pe internet, cu orașul Balș, de lângă Craiova, și de-abia atunci am înțeles despre ce e vorba”, a explicat primarul comunei ieșene despre confuzia creată.

Edilul a mai spus că este chiar tentat să propună un referendum pentru schimbarea numelui localității: ” Păi cât să ne mai ia lumea la mișto, dacă la noi nu sunt decât vreo câteva zeci de autoturisme? De unde să fie trafic?”

 

Autor