Marele zid chinezesc a fost construit, inițial, la Segarcea, ca să despartă doi vecini care se certaseră

marele zid chinezesc

Dezvăluiri de ultimă oră arată faptul că faimosul zid chinezesc a fost construit în Oltenia, la Segarcea-Dolj. Cel mai probabil, se pare că doi localnici au pornit o ceartă între ei, după ce vaca unuia dintre ei ar fi dat iama în lucerna celui de-al doilea. Acesta din urmă, atât pentru a-și proteja recoltele, dar și pentru a nu mai vorbi cu vecinul, ar fi început să construiască un ditamai zidul.

”Tărășenia s-a întâmplat de  mult, o fi vreo 2000 de ani, cine mai știe? Toți am aflat de poveste din gură în gură, de la moșii și strămoșii noștri. Pe ăsta de  construi zidul l-ar fi chemat Costică. Se spune că într-o zi s-a apucat să pună cărămidă pe cărămidă. Și a muncit așa, zi de zi, până nu s-a mai știut de el”, povestește unul din bătrânii segărceni.

Cercetătorii care au făcut descoperirea ar fi intrat în posesia unui răvaș primit de femeia bărbatului, răvaș păstrat la biblioteca din oraș. ”Leană, vezi că eu sunt bine, am ajuns cu zidul la unii mici, cu ochii oblici. Dacă poți, mai trimite  niște cărămidă, că ăștia pe aici nu au. Sper că vacile lui Vasile nu au mai intrat în lucernă”, scrie în prețiosul document.

 

Autor