Mii de craioveni au scris astăzi pe Facebook: ”Je suis Bobotează!”

O sărbătoare nu este la fel, dacă nu o împărtășești cu ceilalți. În acest spirit, mii de craioveni au postat astăzi, pe profilele de facebook, mesajul ”Je suis Bobotează”, pozându-se cu o sticlă de aghiasmă sau cu o rămurică de busuioc.

”Practic, este modul românului de a solidariza, cu oricine și orice. Nu putem spune că este o intervenție a bisericii, ci doar dorința tuturor de a arăta că simt această sărbătoare mare și se bucură de ea, împreună cu alții. Am observat încă de la primele ore ale dimineții că mulți craioveni au postat acest mesaj pe rețelele de socializare. Mesaj care se poate traduce în mai multe feluri: ”Am luat aghiasmă!”, ”Am dat un acatist” sau ”Am plătit contribuțoa pe 2019”,  a explicat fenomenul  Rămurel Botezatu, un psiholog din Craiova.

Și reprezentanții bisericii apreciază acest devotament al credincioșilor. ”Ne bucurăm că, iată, Boboteaza este un prilej de reflecție pentru frații noștri. Evident, vom putea spune că a fost o acțiune plină de succes după ce vom face inventarul la cutia milei. Oricum, apreciem această dovadă de simpatie și așteptăm și chiar ne așteptăm să se mai întâmple și la alte sărbători”, au comentat reprezentanții Mitropoliei pe seama fenomenului din social.

Autor