Moscova, la un pas să atace Craiova, după ce un submarin rusesc ar fi naufragiat în Craiovița Nouă

Inundațiile de ieri nu numai că au afectat serios mai multe zone din Craiova, dar au fost la un pas de a provoca un conflict internațional. Un submarin rusesc ar fi fost zărit, la un moment dat, în cartierul Craiovița Nouă. Întâmplarea a fost povestită de mai mulți craioveni care locuiesc în zonă.

” La un moment dat, după vreo jumătate de oră de ploaie, printre mașinile care pluteau pe apă, am văzut o capotă mai ciudată, lungă  de vreo douăzeci de metri, pă puțin. Mă’, dă-l dracu, ne-am zis noi, auobuzele alea noi nu sunt sigur, că nu au cum să fie atât de lungi. Cum stăteam și ne miram, dintr-o dată s-a deschis un fel de turelă din care a ieșit un bărbat în haine militare, cu un steguleț alb într-un băț, și a început să strige spre noi: Privet, privet! Camarad, camarad, ne streliaite (Salut, salut! Om de treabă, nu trageți! )”, a povestit unul dintre martorii oculari.

Unul dintre cei prezenți la scenă, înțelegând că e limba rusă, a reușit să afle câte ceva  de la militar, care i-a declarat că efectua o misiune secretă de recunoștere pe Jiu, cu un mini-submarin, când apele învolburate l-au deviat de la curs și l-au adus tocmai în oraș.

Comandamentul forțelor armate de la Moscova a urmărit tot timpul sumbarinul pe aparatele radar și, vâzându-l într-o zonă neconformă cu planul de exercițiu, a fost la un pas să bombardeze poziția. ” Noroc cu militarul care a scos o stație și a explicat superiorilor că nu a fost decât un incident natural”, au mai spus cei care au fost martori la întreaga scenă. Acestia au mai precizat că, cel mai probabil, submarinul a plecat înapoi în Rusia, după ce misiunea a fost desconspirată.

Sustine Craiovaniuz

Daca iti plac stirile create de echipa noastra si vrei sa contribui la sustinerea acestui proiect, poti sa donezi folosind Paypal. Multumim!

 

Autor