Mutații genetice sau inteligență neexplicabilă? Pentru a nu mai fi descoperiți, țânțarii din Craiovița au început să imite zgomotul bormașinilor

De câteva săptămâni, mai mulți localnici din cartierul Craiovița Nouă semnalează un aspect deloc de neglijat. Se pare că asistăm fie la o mutație genetică, fie la o evoluție neexplicabilă încă. Țânțarii care își fac veacul prin cartier, noapte de noapte, au început să scoată zgomote ciudate, adesea confundabile cu cele scoase de o bormașină.

” Mă culcasem într-o noapte, chiar fericit că nu se auzea niciun zgomot care să facă simțită prezența lor. Dintr-o dată, a răsunat cameră de un duduit puternic, exact ca atunci când vecinii de deasupra mai montează ceva prin casă. Am bătut în țeava de la calorifer, degeaba. Apoi mi-am adus aminte că vecinii sunt plecați la munte, în concediu. Am aprins lumina și am văzut doi țănțari, nu unul, cum mă ciupeau de picior, scoțând acest zgomot”, a explicat un craiovean despre misterioasa transformare.

Specialiștii de la Salubritate nu au o explicație. Ei pun însă posibila evoluție a insectelor pe seama ultimelor ploi, care au modificat, cel mai probabil, comportamentul țânțarilor.

Autor