Nemții de la Wielpütz Automotive renunță la investiția din Craiova. Nu-i nimic, vin austriecele de la Wielpütza

Nici nu au decis bine nemții de la Wielpütz să renunțe la investiția pe care voiau să o facă la Craiova, că imediat a apărut o altă societate comercială interesată să îi ia locul. Surprinzător, este vorba despre o firmă concurentă nemților, austriecii de la Wielpütza.

”Practic, este o divizie feminină desprinsă din Wielpütz, care a decis să își mute sediul social și principalele hale de producție în Austria, din cauza unor neînțelegeri provocate de reclamațiile unor angajate. Practic, a fost vorba despre faptul că femeile erau obligate să facă numai ture de noapte. A fost considerată discriminare. Au decis atunci să se rupă din firma mare dar, cum numele  era deja cunoscut, au adăugat un ”a” la final, așa ca o versiune feminică a Wielpütz.  Oricum, sunt foarte serioși austriecii, de data asta nu vom mai avea surprize”, a explicat un reprezentant al Parcului Tehnologic Dolj, acolo unde vor construi austriecii noua fabrică.

Există un singur inconvenient, pe care l-am aflat de la o sursă austriacă: investitorii nu vor angaja decât femei, pentru a face diferența între ei și competitorii germani. 

 

foto: www.gds.ro

Autor