Noi interdicții pe străzile din Craiova: în zona Ciupercă și Catargiu vor circula numai mașini cu volanul pe partea dreaptă

După instituirea sensului unic pe 34 de străzi din Craiova, cei de la Sistematizarea Circulației se gândesc la o nouă măsură, pentru descongestionarea traficului în municipiu. Astfel, în zona cuprinsă între Ciupercă, Stadion, Catargiu vor putea circula numai mașinile cu volan pe partea dreaptă.

”S-a luat această măsură pentru ca șoferii respectivelor mașini să nu mai fie deranjați în trafic de către ceilalți.  Practic, traficul în zonă o să fie mult redus, ceea ce va da siguranță atât pietonilor, cât și celor de la volan. Am studiat bine problema, înainte de a lua hotărârea: în această zonă se preta cel mai bine pentru a fi pusă în aplicare”, au declarat responsabilii cu fluidizarea traficului.

De la măsura respectivă nu sunt scutiți nici măcar locatarii din zonă, care sunt sfătuiți fie sa lase mașinile la intrarea în cartier, fie să le vândă și să cumpere altele noi, evident cu volan pe partea dreaptă. ”Este posibil ca această decizie să nască nemulțumiri, dar traficul a ajuns să fie infernal uneori, motiv pentru care măsura nu mai suportă amânare”, au mai spus autoritățile.

foto: nouapresa.ro