O familie de craioveni a refuzat elegant ”botezul” casei: ”Părinte, mergeți la cine nu are, nouă ne-a mai rămas de anul trecut!”

Modestia întruchipată și altruism. De asta a dat dovadă o familie de craioveni, care a refuzat elegant ”botezul” casei, obicei care se practică în aceste zile. Oamenii au spus că ”dau cu bucurie altora, care nu au, mai ales că lor le-a mai rămas de anul trecut”.

”Practic, ne-am gândit că ar putea fi persoane la care să nu mai ajungă, iar noi aveam oricum un surplus. Astfel că i-am spus părintelui care slujește în cartierul nostru că ne descurcăm cu ce ne-a rămas. Până la urmă, despre asta este vorba, să te gândești și la apropiații tăi, nu numai la tine”, a explicat doamna din familie.

Evident, reprezentanții parohiei unde este arondată familia respectivă spun că, de fapt, această ”modestie” este doar o practică neortodoxă de a nu da bani la biserică. ”Noi credem că nu este un exemplu de urmat și chiar regretăm că astfel de practici sunt aplicate de credincioșii noștri”, au precizat aceștia.

VĂ MULȚUMIM CĂ NE CITIȚI! RĂMÂNEM DATORI CU ȘTIRI SI MAI BUNE, DACĂ NE APRECIAȚI PAGINA DE FACEBOOK!

Autor