OJPC Dolj: ” Vă plângeți de condițiile din aziluri, dar să vedeți cum sunt cârciumile din Leu!”

Inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorului Dolj au depistat condiții inumane in mai multe localuri de pe raza județului, cu precădere în localitatea Leu. În urma controalelor efectuate, s-au constatat grave abateri de la normele sanitare și de consum.

” Este adevărat că a fost un subiect sensibil, acesta al azilurilor, și să știți că am efectuat controale pentru a verifica intocmai care sunt condițiile. Doar că, printr-o lărgire a paletei de verificare am ajuns și în alte domenii. Întâmplător, după un control în sudul Doljului, am ajuns să bem o Coca-Cola la o cârciumă în localitatea Leu. Nu vreți să știți ce condiții precare am descoperit. Erau mese la care stăteau și câte cinci-șase persoane laolaltă, cu scaune șubrede sau fețe de masă incolore”, se arată în raportul întocmit de cei de la OJPC.

Inspectorii au aplicat sancțiuni și spun că nu vor face rabat de la lege, pentru a proteja drepturile consumatorilor. „Practic, o dramă se poate petrece oriunde. Poate am devenit noi prea sensibili vizavi de anumite subiecte. Controale trebuie efectuate în orice domeniu de activitate”, au mai spus cei abilitați.

Autor