Opusul lui Iisus : un cârciumar din comuna Leu a transformat vinul în apă

Știm cu toții pilda din Noul Testament, când Iisus a transformat apa în vin. Se întâmpla la nunta din Cana Galileii, când Mânuitorul a săvârșit această minune. În urmă cu câteva zile, se pare că un eveniment asemănător s-a petrecut în localitatea doljeană Leu. Aici însă, un cârciumar al cărui nume nu îl vom dezvălui, a făcut opusul: el a transformat vinul în apă.

” Doar ce terminasem ziua de muncă și am zis să mergem să bem ceva. Ca să nu mai pierdem timpul, am trecut direct la vin. Am băut, o sticlă, am băut două, ceva ceva nu era cum trebuie. La a treia sticlă, deja vinul parcă nu mai avea niciun gust. Chiar unul dintre prieteni a spus: mă, vere, ăsta nu e vin, e apă chioară”, a povestit un localnic din Leu.

În momentul în care  bărbații i-au atras atenția cârciumarului, acesta a băut dintr-un pahar și, după câteva secunde în care a plimbat lichidul pe bolta palatină, a strigat: ” Minune! S-a transformat vinul în apă!”. Cei cu frica de Dumnezeu și-au facut repede semnul crucii, în vreme ce cârciumarul a mai adus o sticlă, pentru ca să guste toți minunea .

Oamenii au plecat acasă înfricoșați de ce văzuseră și mai ales de ce gustaseră. Pe drum însă unii dintre ei, mai cârcotași, au spus că nu ar fi prima oară când se întâmplă așa ceva, cârciumarul fiind cunoscut pentru aceste ”practici”

Acesta din urmă nu a vrut să comenteze incidentul, precizând doar că minunile sunt făcute pentru a întări credința oamenilor.

Autor