Pe lângă Sfântul Vasile, mulți craioveni îl serbează astăzi și pe Sfântul McDonald’s

În prima zi a Noului An, craiovenii îl sărbătoresc și pe Sfântul McDonald’s, apărătorul hamburgerilor și protectorul cartofilor prăjiți. Ghiftuiți bine după masa de Revelion, spre prânz, craiovenii vor migra în număr mare spre Calea București, acolo unde vor avea ocazia să îl cinstească așa cum se cuvine pe sfântul importat de peste ocean.

”La noi în familie este cel mai așteptat moment al anului. Nu contează nici Revelionul, nici Paștele, cum contează această zi de 1 ianuarie. Practic, pentru că totul este închis, a devenit așa un obicei să venim aici în prima zi a anului și să spunem Stop! sarmalelor, salatei boeuf sau grătarelor!”, a explicat un craiovean care an de an își petrece 1 ianuarie doar aici.

De altfel, se spune că dacă nu mergi la McDonald’s în prima zi a anului, nu o să îți meargă bine deloc tot anul. Este motivul pentru care, spre seară, la McDonald’s nu vei mai avea loc să arunci nici măcar un ac.

”Am putea să propunem chiar o canonizare a lui McDonald’s, din moment ce a devenit practic cel cu care ne începem fiecare Nou An”, a mai completat cel cu care am stat de vorbă.

Autor