Pentru că s-a născut pe 15 ianuarie, un craiovean se consideră egal lui Eminescu: în cartier i se spune ”zidarul-nepereche”

N-a scris în viața lui mai mult de două rânduri, și alea cu cel puțin cinci greșeli, dar pentru că este născut în data de 15 ianuarie, craioveanul Ionel Popescu este asemuit marelui poet Mihai Eminescu. În Valea Roșie, cartierul în care locuiește, lui Ionel i se spune întocmai geniului de la Ipotești: ”Este zidarul nostru nepereche”.

”Asta e meseria pe care o face el, încă de când a terminat școala profesională. Zidește și legat la ochi, nu îi trebuie boloboc sau fir. E maestru. Așa îi spunem noi, când vine să bea o bere, seara, la bar: zidarul nepereche. Altul ca el nu mai e în tot cartierul”, afirmă cu mândrie prietenii lui Ionel.

Unii amici, care îl cunosc încă din copilărie, spun că Ionel avea de mic aptitudini în meseria pe care o practică acum. ”La patru ani, deja făcea ziduri înalte de până la 10 metri, cu legătură la fiecare rând sau la mai multe rânduri. Am știut dintotdeauna că o să devină unicat”. Geniul ”zidarului-nepereche” de la Craiova a fost recunoscut și pe plan internațional, după ce Ionel a lucrat câțiva ani prin Spania și Italia.

 

Autor