Poliția din Pielești a reținut un german, un american si doi chinezi în apropiere de șantierul de la drumul expres! Ei sunt acuzați de spionaj tehnologic

Patru persoane care pretindeau că sunt turiști au fost reținute noaptea trecută la Pielești, în apropiere de șantierul unde se va lucra drumul expres Craiova-Pitești. Oamenii legii au reușit să îi surprindă la timp pe cei patru care, potrivit primelor informații, ar putea fi spioni veniți să fotografieze muncitorii la lucru, pentru a vinde apoi instantaneele în țările lor de origine.

”Este vorba despre un cetățean neamț, unul american și doi chinezi. I-am surprins fotografiind în amănunt toată desfășurarea de șantier, de la mijloacele auto deplasate acolo până la planurile de lucru. E clar, așa se fură marile idei. La audieri, au declarat că ei sunt turiști, dar cine să îi creadă. E limpede ca lumina zilei, au venit să fure din modul de lucru al românilor. Ăsta este spionaj tehnologic, mai rău decât spionajul industrial”, a explicat șeful de post din localitatea Pielești.

Momentan, cei patru suspecți sunt reținuți în continuare pentru cercetări. Au fost distruse probele video-foto obținute iaraparataura cu care lucrau este confiscată până la definitivarea anchetei.

Autor