Preagenerosul Daniel! Patriarhul BOR a cumpărat o sticlă de apă la un magazin din Craiova și nu a mai luat restul la 100 de lei: ”Lăsați așa!”

În aceste zile se desfășoară la Craiova Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, prilej cu care, în Banie, se află și Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Înainte de a descinde în Piața Mihai Viteazul din centru orașului, mașina în care se afla ÎPS a oprit la un butic pe Calea București, în zona Rotonda, iar Patriarhul în persoană a coborât și a cumpărat o sticlă de apă la jumătate.

”Eu eram prin spate, aranjam la marfă, când am auzit pe cineva că cere o sticlă de apă plată rece.  Apoi s-a mai auzit ușa frigiderului deschizându-se, dar și pe  colega mea care a strigat după clientul respectiv: ” Stați puțin, Părinte, să vă dau restul!” De afară, vocea respectivului a răspuns: ” Lăsați așa!”. Am ieșit, dar nu mai era nimeni, doar colega mea care nu contenea să își facă semnul crucii”, ne-a declarat doamna Liliana Mucenic, angajată a magazinului de unde PF Daniel a cumpărat apa.

Femeia mai povestește cum colega ei i-a spus cu lux de amănunte cum Patriarhul Daniel în persoană a intrat în magazin, a cerut sticla de apă și apoi a scos o hârtie de 100 de lei pentru a plăti , dar nu a mai aștepat să ia restul.

Autor