Previziune sau pură asemănare? Pe Columna lui Traian apare o scenă care avea să se petreacă 2000 de ani mai târziu, în realitate, la Craiova

Arhitectul Apolodor din Damasc a realizat, pe Columna lui Traian, o scenă care pare desprinsă din viitor. Mai exact, o porțiune de basorelief de pe Columnă nu are nicio legătură cu acțiunea din jur. Analizând cu atenție scena respectivă, aceasta seamănă izbitor de mult cu o imagine care avea să se petreacă la Craiova, în anul 2003.

”Nu știm dacă arhitectul, care era o minte desăvârșită, are aici darul premoniției sau este, pur și simplu o asemănare izbitoare cu un eveniment care avea să se producă la aproape 2000 de ani distanță. Oricum, este clar că porțiunea respectivă nu face parte din desfășurarea acțiunii. Dacă mă întrebați pe mine, seamănă izbitor de mult că momentul numit ”Țiganiada 2003”, a explicat un expert în sculptură de la Academia de Arte Frumoase din Paris.

 

Imaginea la care face referire specialistul este, într-adevăr, din anul 2003, și îl reprezintă pe un om al legii (comisar Titu Petrescu) în mijlocul unui grup de oameni furioși din cartierul Fața Luncii. Dacă veți privi cu atenție imaginile, veți înțelege că este vorba, în proporție foarte mare, de una și aceași scenă.

Autor