Primăria Calafat îi liniștește pe localnici, vizavi de gripa aviară: ” Stați calmi, o împușcăm dacă trece podul!”

Autoritățile locale din Calafat îi liniștesc pe gospodarii din municipiu după ce, în ultimele zile, au apărut informații potrivit cărora la Vidin ar fi fost semnalată prezența unui focar de gripă aviară. la Primărie s-a instituit o ”celulă de criză” care analizează situația pas cu pas.

”Nu este niciun motiv de neliniște. Avem doi polițiști locali la capătul podului, i-am înarmat și au ordin să tragă direct, fără somație, dacă trece granița. Din punctul ăsta de vedere, garantăm că nu se va înregistra niciun caz, deținem controlul situației”, au explicat surse din interiorul Primăriei.

Până în momentul în care vecinii bulgari vor rezolva problema, autoritățile rămân totuși în alertă. Aseară, localnicii care au avut de păzit fântânile au mai dat câte un ochi și spre pod, dar și de-a lungul apei, pentru că nu se știe niciodată ce cale de atac alege gripa aviară. Momentan, susțin cei din conducere, nu sunt motive de îngrijorare.

P.S. Evident, acest text este un pamflet. Ne facem totusi datoria de a informa o anumita parte a cititorilor din Calafat, redacția ”craiovaniuz” neacordând drept la replică

Autor