Procesiune cu dublu scop: un grup de preoți va străbate mâine Craiova și va striga și numele celor care n-au plătit contribuția la biserică

Mâine, începând cu ora 11, o procesiune va porni de la Catedrala Madona Dudu din Craiova, de unde un grup de preoți va străbate orașul, cu Icoana Maicii Domnului, aducând rugăciuni pentru sănătatea poporului. De fapt, se pare procesiunea are dublu scop: prin megafoane vor fi strigate numele celor care nu și-au plătit contribuția până la ora curentă.

” Am făcut un bilanț provizoriu la 15 martie și stăm rău la încasări. dacă tot vom străbate tot orașul, am extras de la parohiile de cartier liste cu datornicii si când vom trece pe lângă blocul lor, le vom striga numele. Înțelegem că e o situație aparte, dar ne gândim că poate urma o criză economică iar oamenii nu își vor mai putea plăti contribuția”, spun surse din interiorul procesiunii.

Nu s-a stabilit încă dacă grupul de preoți va fi unul restrâns, astfel încât să respecte regulile de carantină. Noi vă sfătuim să nu ieșiți afară, să nu vă alăturați procesiunii, pentru că riscați să fiți amendați.

Autor