Proiect de hotărâre în Consiliul Local Timișoara: craiovenii stabiliți în oraș pot primi 300 de euro ca să se întoarcă acasă

Bugetul municipiului Timișoara va cuprinde, în acest an, un fond de bani destinat ”repatrierii” craiovenilor din oraș. Mai exact, este vorba de suma de 300 de euro pe care îi va primi fiecare persoană care decide să se întoarcă, definitiv, acasă.

” Am căutat resursele financiare, le-am identificat și putem să spune că în acest moment putem susține până la 30-40.000 de solicitări. E drept, nu e suficient, pentru că potritvit datelor de la Asistența Socială, ar fi cel puțin 100.000 de persoane pretabile acestui program”, susțin consilierii locali timișoreni vizavi de proiectul care ar putea fi implementat la nivelul municipiului.

Pe lângă suma propusă, 300 de euro, cei care doresc să se întoarcă acasă vor primi, evident, și banii necesari deplasării, după caz, tren sau autocar. Odară încasați banii, craiovenii vor avea un termen de cinci ani în care nu se vor putea întoarce în Timișoara, nici măcar ca turiști.

foto: pressalert.ro

Autor