Roboteaza! De la anul, Mitropolia Olteniei va folosi preoți-roboți care să dea cu aghiasmă

Este ultimul an în care un preot în carne și oase vă poate bate la ușă pentru a vă boteza casa. În urma unui parteneriat cu o companie japoneză, Mitropolia Olteniei va achiziționa, începând cu 2020, preoți-robot care vor sluji inclusiv pe teren.

”Partenerul nostru ne-a trimis o casetă video, cu un astfel de preot-robot în ”câmpul muncii”. Am fost foarte mulțumiți de felul în care se comportă. Mai întâi de toate urcă scările fără să sufle greu, are un dispozitiv care umezește mereu cu aghiasmă mănunchiul de busuioc și, ce ne-a plăcut cel mai tare, are și un POS, la care, evident, se poate plăti cu cardul. Asta ca să nu mai existe scuze de genul ”nu am bani mărunți” dar și pentru a avea un mai bun control asupra încasărilor”, a explicat însuși Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, noutatea.

Pentru început, preoții-roboți vor fi testați la câteva biserici din Craiova, în special în cartierul Craiovița Nouă. Biroul de imagine al Mitropoliei a apreciat, de asemenea, faptul că iată, Biserica este  deschisă la implementarea noilor tehnologii, demolând astfel ”mitul” potrivit căruia ar fi prea tradiționalistă.

Autor