Scandal la Evaluare! Un elev din Craiova a fost exmatriculat din testare, pentru că nu avea fițuici la el

Simularea examenului de Evaluare Națională s-a soldat cu un incident major astăzi, la o școală din Craiova. Elevul M.H., în clasa a VIII-a la unitatea respectivă de învățământ, a fost exmatriculat din testare, pentru că nu avea nici măcar o fițuică asupra lui.

” Considerăm că profesorii au acționat conform regulamentului și măsura impusă nu este deloc una drastică. Trebuie date exemple ferme, dure, pentru cei care vor mai îndrăzni să vină la examene nepregătiți.  Nu tu un telefon performant, după care să copiezi, nu tu o fițuică clasică, o hârtiuță care să te ajute. E clar,  elevul respectiv era un model urât pentru colegii lui”, au comentat pe seama incidentului reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Totuși, în urma intervenției directorului școlii, se pare că elevului i se va permite să susțină testarea săptămâna următoare, cu condiția să aibă asupra lui măcar două surse de inspirație. ”Nu riscăm să stricăm media școlii pentru acest eveniment neplăcut”, a anunțat directorul pe cei de la IȘJ.

Autor