Se înființează UJO! De ziua regiunii, Oltenia devine United Judets of Oltenia. Ies Oltul și Vâlcea, intră Caraș-Severinul și Timișul

Decizie istorică luată astăzi la Craiova! De Ziua Olteniei, regiunea își cere independența și pretinde să devină UJO. Adică United Judets of Oltenia, pe model american. O serie de noutăți legislative vor fi introduse pe teritoriul nou, printre cele mai importante fiind eliminarea unor județe și adăugarea altora dar și intorducerea unei vize de călătorii.

” Ne gândim încă la componența noii regiunii. Parcă ne-am cam săturat de Vâlcea și Olt. Unii sunt prea șmecheri, alții vai mama lor. Am atrage în schimb Caraș-Severinul si Timișul. Pe de altă parte, încercăm să scăpăm de cei care vor ei să devină olteni cu forța. Spre exemplu, de la Pitești se va mai intra doar cu viză”, a spus liderul Consiliului Județean Dolj, loc de unde va fi condusă regiunea, Ion Prioteasa.

Dacă proiectul va fi aprobat, capitala regiunii rămâne, așa cum spuneam, Craiova. Și cum astăzi este Ziua Olteniei, nu putem decât să adresăm un călduros ”La mulți ani!” oltenilor de pretutindeni. Inclusiv celor din Olt și Vâlcea.

Dacă ți-a plăcut această știre, foloseste butonul de ”dat mai departe”. Adica ”share”, ca să citească și prietenii tăi! Mulțumim!

 

Autor