Ședință de urgență la Vatican: Papa Francisc mută ”Sfântul Scaun” la Craiova

După ce a aflat, dintr-o postare a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, despre faptul că în perioada de Paști Craiova a fost votată ca destinație preferată de vacanță a turiștilor, Papa Francisc a convocat o ședință de urgență la Vatican. La sfârșitul întâlnirii,  Suveranul Pontif ar fi făcut chiar o declarație incredibilă: mută sediul ”Sfântului scaun” în Bănie.

” Pracic, noi stăm ca proștii aici și trec banii pe lângă noi, iar acolo e Raiul pe Pământ. Nu mai cred nimic, degeaba îmi spuneți că sunt 30.000 de vizitatori zilnic la Muzeele noastre, dacă, de fapt, europenii sunt cu gândul la Craiova. Am sunat la omologul meu din Bănie, Irineo, și am obținut o întrevedere. Vom trimite de îndată secretarul să poarte discuții preliminare pentru a vedea dacă putem muta Vaticanul la Craiova. Mai ales că am aflat că o persoană din oraș chiar s-ar numi Vatican, sau, ma rog, Watikan”, le-ar fi spus Suveranul Pontif cardinalilor în ședință.

Dacă mutarea va fi făcută, Bănia poate deveni centru universal al creștinătății. Mai ales că Aeroportul din Craiova se va extinde și va putea concura cu orice altă bază din vestul Europei.

Autor