Situația de la ISU Dolj e ”apă de ploaie”: la Caracal s-au descoperit sute de familii ai căror membri sunt rude între ei

Fenomenul descoperit la ISU Dolj este doar una dintre multele situații care demască neregulile din România. La Caracal, potrivit unei informații de ultimă oră, s-au descoperit mai multe familii ai căror membri sunt rude între ei. Practic, asistăm la o situație de corupție generalizată și, ce este mai grav, sub formă continuată.

” Ne-am sesizat în urma mai multor SMS-uri anonime, care ne avizau de astfel de cazuri. Practic, am descins la un domicilu oraș și am descoperit o familie ai căror membri erau fie frați între ei, fie soț-soție, adică, într-un cuvânt, rude”, a explicat un procuror DIICOT, acesta precizând că avem de-a face cu un fenomen generalizat.

”Sunt sute de familii în această situație, astfel că ce s-a descoperit la ISU Dolj poate fi apă de ploaie. Cu siguranță, vom demara anchete detaliate și îi vom trage la răspundere pe vinovați”, a mai spus omul legii.

Un raport preliminar a fost trimis și Ministerului de Interne, iar primele concluzii sunt incredibile: cel puțin 99 la sută dintre cazurile verificate deja se încadrează în tiparul de mai sus. ” La un cămin de liceu am găsit totuși două cauzri unde cei de acolo au spus că nu se cunosc, ci sunt doar colegi de cameră și atât”.

Autor