SJU Craiova, aproape de faliment. De patru zile nu se ia o ”atenție”, de teamă că vine ministrul Pintea în control

Perioadă grea la Spitalul Județean de Urgență nr 1 din Craiova. De când ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat controale inopinate, de teamă, niciun medic nu a mai luat vreun ban ca ”atenție”. Angajații din sistem spun că acest lucru nu e deloc normal, mai cu seamă că se apropie Paștele și vor fi unii care nu vor avea ce să pună pe masă.

” De la 1000-1500 de lei pe care îi făceam pe tură, acum nimic. Ne roagă pagienții cu suta de euro și trebuie să îi refuzăm, că poate ne prinde doamna ministru. Nu poți să știi cum se deghizează. Trăim o teroare de câteva zile, cu aceste controale inopinate. Ar trebui totuși să se gândească și doamna că nu putem lucra în astfel de condiții”, au spus mai mulți medici din spital, sub protecția anonimatului.

Nici pacienții nu sunt prea bine. Ei nu înțeleg de ce niciun medic nu vrea să primească atențiile și spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat vreodată. ” A venit nevastă-mea să mă viziteze și, când a văzut că am bani în portofel, m-a acuzat că aș mai fi ascuns de ea. Nu m-a crezut că domnii doctori, doamnele asistente sau paznicul de la intrare nu vor să se mai atingă de ei”, a confirmat un bărbat din Caraula scenariul aproape apocaliptic.

foto: www.jurnalulolteniei.ro

 

Autor