Specialiștii anunță cu entuziasm apariția unei noi delte pe harta României: Delta Craiovei

În urma ultimelor inundații care s-au petrecut la Craiova, specialiștii anunță cu entuziasm formarea unei noi delte pe harta României. Fenomenul este și mai îmbucurător datorită faptului că numărul deltelor la nivel mondial este unul în scădere.

”Practic, este prima deltă formată în ultimii 100 de ani pe mapamond iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mai cu seamă că se formează la Craiova, oraș în esență turistic, am putea spune chiar capitala turismului si a festivalurilor din România. Pe această cale, sugerăm autorităților să ia în calcul o nouă manifestare, ”Festivalul Deltei Craiovei””, și-au exprimat specialiștii punctul de vedere.

Ca orice deltă care se respectă, Delta Craiovei va avea trei brațe, la vărsarea în Jiu: Brațul Bariera Vâlcii, Brațul Craiovița și Brațul Mofleni. ”Putem spune că avem toate elementele care să ne dea dreptul de a spune că s-a format o nouă deltă, chiar dacă procedeul este unul diferit. Evident că vremurile au evoluat și totul a devenit mai simplu în zilele noastre. Sperăm ca Delta Craiovei să devină o atracție turistică la nivel european. Vom face toate diligențele pentru a anunța forurile europene de această nouă minune a naturii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei,  într-un comunicat pe Facebook.

Sursa foto Digi 24

Autor