Strada ”De-a Bușilea” din Leu, candidatură inedită pentru Patrimoniul UNESCO: ” E scurtătura de la cârciumă spre centru!”

Veste importantă pentru locuitorii județului Dolj, dar mai ales pentru cei ai comunei Leu. Autoritățile locale au întocmit documentația necesară pentru ca o stradă din comună să candideze în competiția prin care sunt desemnate noi obiective pe lista Patrimoniului UNESCO.

”Noi în spunem ”Strada De-a Bușilea”, pentru că duce de la cârciuma din deal în centrul comunei. Nu sunt mai mult de 400 de metri, dar n-am văzut niciodată om care să meargă pe picioarele lui pe strada asta. Considerăm că ar putea fi o atracție turistică la nivel internațional ”, declară încântat primarul localității. Edilul a mai spus că strada a fost reabilitată recent, înlocuindu-se drumul de piatră cu asfalt.

Procedura de analiză a dosarului va avea loc chiar în perioada de Sărbători, atunci când o echipă de specialiști de la UNESCO este așteptată în comună, pentru a vedea ”pe viu” strada pe care se merge doar ”de-a bușilea”.

 

Autor