Studiu de caz: în Craiova trăiesc foarte mulți srilankezi, dar craiovenii nu se poartă urât cu ei

Un studiu de caz arată că în Oltenia, mai precis la Craiova, sunt cei mai toleranți dintre români. În lumina evenimentelor recent petrecute în localitatea Ditrău, acolo unde două persoane provenind din Sri Lanka nu au fost acceptate de comunitate, putem spune că opusul situației se întâlnește în  Bănie, în mai multe cartiere, acolo unde locuiesc și trăiesc și srilankezi.

” Practic, în Craiova putem spune că întâlnim srilankezi în orice zonă a orașului. Este drept, au o concentrare mai mare în cartiere precum Fața Luncii, Craiovița Nouă,  dar îi întâlnim și prin Brazdă, 1 Mai sau Rovine”, susține Angel Romanescu, specialist la Direcția Județeană de Statistică.

Uneori, în comunitățile de srilankezi se întâmplă evenimente frumoase, cum ar fi nunțile, evenimente la care participă aproape întreaga comunitate. Oamenii își aduc aminte de obiceiurile din străbuni și ies pe stradă, cu câte 20-30 de limuzine. Alteori, srilankezii se ceartă între ei dar Poliția intervine și îi liniștește. Mai este știut că srilankezii din Craiova sunt mai leneși, lor neplăcându-le foarte mult munca și preferând să obțină ajutor social . Cei care muncesc însă preferă să o facă în Anglia, Italia sau Germania, neuitând însă de unde au plecat și întorcându-se acasă, spre exemplu, cu mașini cu volan pe partea dreaptă.

Autor