Târgul de Crăciun de la Craiova, în ilegalitate? Mitropolia se revoltă: ” Cât mai mâncați carne în Post, păcătoșilor?”

Târgul de Crăciun inaugurat în urmă cu câteva zile ar putea fi declarat ilegal de către reprezentanții Mitropoliei Olteniei, care au lansat un atac dur la adresa organizatorilor. Principala nemulțumire a prelaților ar fi faptul că se încalcă în mod flagrant Postul Nașterii Domnului.

” Nu știm cum rabdă Dumnezeu asemenea comportamente barbare. În plin Post, sfârâie grătarele cu mici și fripturi, de parcă am fi la 1 Mai. Avem și noi o întrebare la care îi îndemnăm pe frații noștri să se gândească: ” Mai mâncați multă carne în Post, păcătoșilor?. Unde o să vă fie bucuria de a pune pe masa de Crăciun o friptură, dacă aveți deja burțile pline?”, a fost comunicatul acid emis de Mitropolie.

Organizatorii încearcă totuși să explice că ” este păcat ce scoți din gură, ci nu ce bagi”, astfel că nu consideră o încălcare gravă a principiilor creștinești prin faptul că la unele tarabe, într-adevăr, se fac grăate cu mici și fripturi. ” Pe de altă parte, avem și standuri unde se poate servi un măr copt, un porumb prăjit, nu este chiar atât de grav”, au precizat surse din Primăria Craiova.

Foto: Pagina Facebook Targul de Craciun Craiova 2019

 

Autor