Totul despre micii din Oltenia: cei din Strehaia conțin ”fer”, la Dăbuleni au gust de lubeniță, iar la Craiova sunt de trei ori mai mari

Astăzi, de 1 Mai, facem o ”analiză” a micului în Oltenia. Delicatesa culinară cea mai consumată în această zi are gust și forme diferite, funcție de zona unde se servește. Ne-a explicat acest lucru un bucătar renumit în Craiova, Micu Amidon, bucătar care prepară de zeci de ani mici la un restaurant din oraș.

”La Strehaia de exemplu, micul conține cel mai mult fier, comparativ cu alte localități din regiune. La Dăbuleni, micul are gust de lubeniță. În Vâlcea, micii sunt stropiți cu țuică, în vreme ce în Craiova micul este de 3 ori mai mare decât în orice alt oraș, asta pentru că a fost mărit de PSD în ultimii doi ani. La Bechet sau Calafat se servesc mici din carne de măgar, deși localnicii nu vor să recunoască. Pentru că îi aduc din Bulgaria, unde prețul lor este de 10 ori mai mic”, a explicat bucătarul Amidon.

El ne-a oferit și o estimare, potrivit căreia astăzi, indiferent de zona din regiune, se vor consuna cel puțin un milion de mici.

 

 

 

Autor