Totul despre noul Terminal de la Aeroportul din Bănie: va fi construit peste jumătate din Craiovița Nouă, și-așa este prea mare cartierul

Autoritățile județene de la Dolj au anunțat construirea unui nou Terminal la Aeroportul din Craiova. Potrivit masterplanului pus la punct de specialiști, acesta ar putea fi construit în Craiovița Nouă, mai exact între Cornițoiu și Orizont, exact pe amplasamentul actual al cartierului.

” Până la urmă, avem soluții imediate pentru populația care locuiește acolo. Fie propunem schimb de locuințe cu alte cartiere, gen 1 Mai sau Lăpus, că e mai răsfirat, fie comasăm Craiovița Nouă spre Baltă, acolo este mult teren viran. Și așa, să fim serioși, cartierul acesta este mult prea mare”, au estimat specialiștii în dosarul depus la finanțare europeană.

Noul terminal ar putea primi chiar, simbolic, numele ” Terminalul Craiovița”. Autoritățile gândesc o dublă utilitate a acestuia, și anume Sosiri-Plecări, precum și un punct de colectare a bagajelor de cală. În plus, se urmărește și interesul celor din zonă, care obișnuiesc frecvent să circule cu avionul. ” Ar ajunge mult mai repede la Aeroport, pentru că practic i-am scuti de drum”, au mai precizat cei care se ocupă de realizarea planurilor de construire.

Autor