Trifon controversat la Segarcea: un afacerist local spune că insecticidul său este mai eficient decât aghiasma cu care se sfințesc viile

Sărbătoarea Trifonului, sărbătoare care se petrece în fiecare an în localitatea doljeană Segarcea, a fost umbrită astăzi de un eveniment neplăcut. În vreme ce lumea se adunase în câmp, pentru a participa la slujba de sfințire a viilor, un afacerist local și-a făcut apariția, pretinzând că are o soluție mai eficientă pentru stârpirea gândacilor.

” Doar ce începuse părintele să slujească și a apărut domnu’ Vali, de la magazinul de lângă Primărie. Noi îl știm toți că e pus pe căpătuială, dar chiar așa? Nici una, nici două, îmbrăcat într-o salopetă albă, a început să strige cât îl ținea gura:”Ia insecticidu’, neamule! Pentru coropișnițe, pentru gândaci de Colorado, plătești unul, primești două!”, ne-a povestit despre bizara întâmplare un localnic care participa la slujbă.

Pentru că bărbatul nu dorea să părăsească viile, insistând să facă probe gratuite, a fost nevoie de intervenția polițiștilor din localitate. Aceștia i-au explicat afaceristului că nu este frumos ce face, invitându-l să plece acasă. Ulterior, slujba a continuat fără alte evenimente neplăcute.

Autor