Uitați de Veneția! Gighera este inundată până la doi metri, după ce cazanul de țuică al unui localnic a cedat, din cauza încărcăturii

Localitatea doljeană Gighera este inundată aproape în totalitate, după ce cazanul de țuică alunui localnic ar fi cedat, noaptea trecută, din cauza încărcăturii. oamenii spun că nu au mai trăit asemenea clipe, rar fiindu-le dat să vadă astfel de grozăvie.

” Eu eram pira curte, dădeam la găini boabe, când am auzit la nea Ion Sucitu strigăte ca de luptă. ”Pune, mă, mai puține lemne, că dă pe deasupra!” Era Didina, nevastă-sa. Am mers până la ei să văd ce se întâmplă. N-am apucat să mai ajung, că s-a auzit o bubuitură puternică și dintr-o dată a pornit un val de țuică pe ulițe”, a explicat tragedia Vasile Ciupitu, localnic din Gighera.

Sătenii au ieșit pe la porți și, vâzând puhoiul de lichid care amenința să le acopere gospodăriile, au sărit cu găleți, cu sticle și bidoane, în încercarea de a limita dezastrul. În salvarea lor au intervenit și câteva autospeciale de Pompieri, care la această oră luptă cu calamitatea care s-a abătut asupra localnicilor.

Autor