Un altfel de 9 Martie: sub amenințarea soției, un bărbat din Craiova a spălat 44 de pahare

Nu pentru toți a fost ieri prilej de sărbătoare. Un bărbat din Craiova a respectat oarecum tradiția zilei de 9 martie, însă nu în totalitate. El nu a băut 44 de pahare, ci le-a spălat.

” Cu o seară înainte a fost chef mare la ei acasă, că deh, Ziua Femeii, au venit niște colege ale soției lui, s-a lăsat cu muzică, cu șampanie. Ce să mai, tămbălău în toată regula. Până dimineață au petrecut femeile, că pe la cinci au ieșit cântând pe casa scării: ”Și-altădată, și-altă dată!”. Ieri de dimineață, când ne-am trezit, am auzit-o pe doamna Popescu (soția – n.r.), strigând la domnul Popescu:” Ce vrei dragă, 44 de pahare? Treci la bucătărie și spală-le”, a povestit una dintre vecinele cuplului despre ziua de 9 Martie, când în general mai toți bărbații beau câte 44 de pahare. Singuri sau cu prietenii lor.

Bărbatul respectiv a refuzat să comenteze incidentul. Astăzi, au mai spus vecinii, el a fost văzut în fața blocului, în timp ce scutura 44 de covoare. Un alt obicei, se pare, care urmează imediat după Ziua Bărbatului.

 

Autor