Un TAB n-a mai defilat, după ce doi soldați, din Batalionul 1 Fața Luncii – ”Scorpionii negri”, au făcut o schemă cu el și a rămas fără motorină

Defilarea de la Craiova, de Ziua Națională a României, a fost umbrită de un incident neprevăzut de organizatori. Este vorba despre un TAB, care n-a mai pornit, după ce a rămas fără motorină. Din primele informații, se pare că vehiculul fusese utilizat pentru o schemă, înainte de startul ceremoniei, de către doi soldați din Batalionul 1 Fața Luncii – ”Scorpionii Negri”.

Concret, TAB – ul a fost supus unei scheme de curățare a rezervorului. Potrivit unuia dintre soldați,  metoda este utilizată înainte de fiecare misiune pe care vehiculul militar o are.

”E schema obișnuită pe care o facem înainte de oricare acțiune. Cred că acum am cam exacerbat mai mult așa cu curățatul, și de-a asta n-a mai vrut s-o ia din loc”, ne-a mărturisit unul dintre conducătorii TAB-ului.

În cele din urmă, TAB-ul s-a repus în mișcare, după ce militarii și-au adus aminte că aveau o canistră de motorină ascunsă sub un preș, pe care o păstrau pentru a aprinde un grătar în unitate.

Autor