Unul dintre cei trei magi care i-au adus daruri lui Iisus ar fi fost un țigan din Craiova, care voia să fure bijuterii de la ceilalți doi

O ultimă descoperire făcută de cercetători de la un prestigios institut internațional arată faptul că unul dintre cei trei magi care i-au adus daruri pruncului Iisus era originar din Craiova. Specialiștii susțin că acesta voia de fapt să fure bijuterii de la ceilalți doi, dar când l-a văzut pe Iisus, a renunțat la gândurile necurate pe care le avea.

”Fără să vă ofensăm, ne-am dat seama că magul mai închis la culoare era un țigan din actualul cartier craiovean Fața Luncii. Se vede în toate reprezentările din artă că avea un comportament reținut, ca și cum era în căutare de ceva. Dacă vreți să îl identificăm mai bine, este magul care a adus smirnă și tămâie”, au scris cercetătorii într-un comunicat remis Muzeului de Istorie al Olteniei.

După ce s-ar fi închinat pruncului Iisus, magul țigan s-a despărțit de ceilalți doi colegi de călătorie. Se pare totuși că a reușit să fure unuia dintre ei mătăsuri și băuturi fine, pe care le-a adus acasă, în Craiova. Aici și-a deschis un magazin, din care a trăit fericit până la adânci bătrâneți. Se mai spune că de fiecare Crăciun, țiganul obișnuia să se îmbrace din nou în mag, în amintirea nașterii lui Iisus, cântând ”O, ce veste minunată!”.

Craiovaniuz.ro vă urează Crăciun Fericit!  

Autor