Vacanță la sud de Dunăre: bulgarii îi obligă pe români să declare că nu vor fura prosoapele din hoteluri

Turiștii români care merg în Bulgaria pentru a-și petrece concediul de vară trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, prin care să ateste că nu sunt purtători ai virusul Covid-19. Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia a actualizat astăzi declarația, după ce în week-end-ul trecut din mai toate hotelurile au dispărut prosoapele.

” Am înlocuit punctul 3, care în esență se regăsea la punctele 1 și 2 cu o precizare importantă și anume că nu vor mai fura prosoapele din hoteluri. În urma semnalelor trase de hotelieri, am decis că este foarte important să îi protejăm, pentru că sincer, degeaba deschid, dacă trebuie să cumpere zilnic prosoape și lenjerie”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE Bulgaria, Hristo Hristov.

Declarația a fost transmisă către Ministerul omolog din România, cu efecte imediate. Potrivit unor surse, astăzi, traficul auto spre Bulgaria a scăzut simțitor în urma deciziei de mai sus.

Publicitate: Vrei oferte personalizate în turism? Alătură-te grupului VACANTE 2020 si vezi ce ti se potriveste mai bine!

 

 

Autor