Varianta ”Omicron” circula în Craiova acum mai bine de 20 de ani, sub formă de taxi

Deși oamenii de știință au descoperit acum noua tulpină de Covid 19 Omicron, venită din Africa de Sud, în Craiova, această variantă circula încă din anii 2000. Mai mulți localnici își aduc aminte chiar cu nostalgie de acele timpuri.

” Eram grăbit să ajung la Spital, din centru. Am luat repede un taxi, de pe Olteț. Galant, băiatu’, nimic de zis. Mi-a spus: ”Gata, șefu’, acum ajungem. Când să plătesc, mai-mai să cad din picioare. Mi-a cerut un milion, că erau banii ăia vechi. Eu mai mersesem cu taxiul pe traseul ăla, dar niciodată nu plătisem mai mult de 50.000 de lei. Cinci lei, cum ar veni azi. Deci el îmi cerea de 20 de ori mai mult. Noroc că am avut bani la mine, altfel nu știu ce mă făceam. Când am coborât din taxi, i-am luat numărul si firma, ca să îi fac reclamație. Se numea taxi Omicron”, rememorează un craiovean întâmplarea.

În aceeași perioadă, în Bănie, pe lângă taxiurile Omicron,  mai existau și altele, cum ar fi Romeocon sau Ronicom. Ele au dispărut în anii ce au urmat, semn că nici varianta Omicron a Covid 19 nu o să dureze mult. Voi ce amintiri aveti cu Taxi Omicron?

Autor