Vin vremuri grele în Bănie: pentru a deveni ”Capitala Tineretului”, Craiova trebuie să ascundă pensionarii timp de un an

Aleșii din cadrul Consiliului Local Craiova au votat astăzi ca Bănia să intre într-o nouă competiție, și anume ”Capitala Tineretului din România 2020-2021”. Chiar dacă acordul de principiu s-a dat, prin girul consilierilor, sunt mai multe condiții pe care Craiova trebuie să le îndeplinească, pentru a câștiga competiția.

” Din păcate, va trebui să ascundem un an de zile pensionarii din oraș. Cei de la comisia europeană care monitorizeaza concursul vor veni în control și trebuie să vadă pe teren, pe viu, un raport covârșitor în favoarea tinerilor din oraș, ceva de gen 10 la 1. Un prim pas va fi să retragem, momentan, gratuitățile pe RAT, pentru că acolo este posibil să pierdem confruntarea. Și la piețe o să ne gândim, să facem un program limitat, știe toată lumea că e primul loc unde se adună vârstnicii”, a explicat un reprezentant al Asociației ” Craiova Capitala Tineretului”, asociație care va gestiona activitățile care se vor desfășura pentru câștigarea concursului.

O soluție îndrăzneață a venit din partea primarilor din localitățile învecinate care, pentru a ajuta Craiova, au declarat că oferă chirie, cu titlul gratuit, oricărui pensionar care dorește să se mute, pentru un an, în afara orașului.

Autor