Totul despre semafoarele inteligente din Balș: știu să rezolve ecuații cu trei necunoscute, conjugă 100 de verbe și fac traduceri din mai multe limbi străine

De la sfârșitul lunii în curs, orașul Balș va intra în rândul marilor așezări din punct de vedere al tehnologizării. 12 treceri de pietoni vor fi asistate de ”semafoare inteligente”. Pe lângă rolul de a descongestiona traficul, aceste semafoare au și alte funcții în program.

” Am vorbit cu constructorul lor și ne-a asigurat că sunt semafoare de ultimă generație. Unele dintre ele pot rezolva ecuații cu până la trei necunoscute, altele sunt foarte pricepute la conjugarea verbelor  și, nu în cele din urmă, câteva vorbesc limbi străini. Nu una, ci trei sau patru. În plus, nu voiam să vă spun, dar declar acum în exclusivitate, unul dintre semafoare cântă orice melodie vrei, cu condiția să introduci în el o bancnotă de 10 lei ”, a explicat la Craiova, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Așadar, nu numai că vom spune ”Adio!” traficului infernal din oraș, dar se vor rezolva și multe dintre problemele localnicilor, în special ale tinerilor care frecventează cursurile școlare.  Semafoarele au fost deja montate și urmează să fie pornite în cel mai scurt timp.

Autor