Din culisele preluării FORD Craiova: turcii de la Ford Otosan au cerut ca statuia lui Mihai Viteazul să fie mutată în Craiovița

Negocierile preluării Ford Craiova de către turcii de la Ford Otosan au fost dure și au durat câteva luni de zile. Am aflat câteva dintre condițiile puse de partea turcă, atunci când s-a discutat preluarea uzinii din Craiova. Se pare că un punct extrem de sensibil ar fi statuia lui Mihai Viteazul, din centru, care a speriat o parte din echipa venită la negocieri.

” Noi când am ajunz brima noapte la Craiova, la negocieri, făcut blimbare în centru, prin biața Brefecturii. Dintr-o dată, noi văzut statuia la ghiaur Mihai, noi tare frică făcut. Când eram mici, bunicii noștri ne povesteau de la străbunicii lor despre bădaia dată de Mihai la străbunii noștri. Cerut la brimărie să schimbe statuia, să o ducă în Craiovița”, s-ar fi exprimat unii reprezentanți ai turcilor.

De asemenea, se pare că și numele unuia dintre cele mai cunoscute colegii din Craiova, ”Frații Buzești”, nu ar fi pe placul celor de la Ford Otosan. ” Frații ghiauri ajutat mult pe Mihai îmbotriva străbunilor, pentru noi mari dușmani au fost”.

 

 

Autor